Rolf Hagen Norling - Vi tar dej över trösklarna

Dagsedlar om Dödlig cancer och levande liv

Fan ta 1177

2019-02-10

Graf över PSA utveckling

Den 14:e februari ska vi träffa Onkologen Alice, Lotta och jag. Normalt brukar vi få provsvaren och en skicklig läkares analys och planer utifrån ett nytt läge. Det ske var tredje månad och har varit lika lugnt i tre av de senaste fyra åren, nu har XTANDI tappat greppet och kurvan av stigande PSA är brant uppåt. Obevekligt, obevekligt pekar kurvan som en omvänd störtloppsbacke mot nya höjder och nya faror. Fan ta 1177.

Varför, jo nu kan man logga in på 1177 och se sina provresultat, sina journaler sina bokade tider och en massa annat. Jag hade tänkt vänta tills jag får svaren av Alice på Onkologen men idag tog nyfikenheten över och jag loggade in för att se. Jodå, kurvan fortsätter uppåt, resan fortsätter neråt.

Big C har vunnit igen, som den alltid gör. Miraklet är över det syns tydlig på 1177. Fan ta 1177.

Vad återstår då?

Jag la in en graf på ALP som visar hur aktiviteten i metastaserna i skelettet utvecklas och där det är förvånansvärt lugnt. Samtidigt är lugnet bedrägligt, det känns på värken, det känns på sämre balans, det känns på den stora tröttheten… men ändå, det är ett halmstrå så länge det varar.

På torsdag träffar vi Alice, bakom henne finne ett team av erfarna onkologer och hjärtläkare som ska ställning till vad vi gör nu. Vi kan inte stråla, metastaserna sitter ju i hela kroppen, vi kan inte ta till cellgifter, det karar inte hjärtat av. Hoppet står till en ny studie som skulle acceptera mej som deltagare. Jag har redan fått nej från en viktig studie på Karolinska, där krävdes att man gav Cellgifter.

Samtidigt får man se det från den nyktra sidan. Jag har fått många skapliga år, gravt handikappad av sjukdom och medicinering men ändå ett liv. Med familjen, med vännerna med misslyckanden och framgångar… som ett vanligt liv. Och jag har hunnit bli en gammal man, snart 70 för tusan, och jag kommer att hinna se Tekla ta studenten, Ida föda oss alla en ny liten Kille, och www.VildasNatur.se tjejernas webshop för naturmedicin som vi hoppas och tror mycket på. Handla där!

Snart är det torsdag då får vi nya svar, eller kanske bara nya spekulationer vad vet jag. Jag vet att jag vet p.g.a. 1177. Fan ta 1177.

Antal kommentarer: 2

2019-02-11 21:29:40 - Johanna, johannavetterfalk@gmail.com

Heja Rolf!
"Fan ta 1177" var fyndigt! Föreslår ett försiktigt tillägg -och google. Möter många i mitt jobb, i vården, som skulle må bättre utan att surfa runt webben efter sina symtom. Varma hälsningar!

2019-02-12 10:54:43 - Rolf, www.permail.se

Tack för din kommentar Johanna(heart)(star). Kan du förtydliga lite mer hur du tänkar(flower)(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)